Въртящи Кръгове

РЕМЕЛ АД започва да произвежда въртящи кръгове през седемдесетте. Била е важен производител на въртящи кръгове за тогавашните социалистически страни. Въртящите кръгове на РЕМЕЛ се произвеждат от горещо валцована висококачествена стомана, като производствената технология включва нагряване, пресоване, машинна обработка и много други процеси. Тази технология, заедно с постоянните ни усилия за подобряване на производствените процеси гарантират качеството на въртящите кръгове на РЕМЕЛ.

Въртящите кръгове са важен елемент в товарните превозни средства. Използват се като подвижна връзка между рамата и предната завиваща ос. Всеки въртящ кръг се състои от два стоманени венеца и стоманени лагери, намаляващи триенето. Дизайнът на нашите кръгове осигурява балансирано разпределение на силите по кръга. Лагерите функционират като абсорбират осевите и радиални сили, породени от статични и динамични товари. Осем болта захващат горната част на кръга към рамата на ремаркето. Въртящите кръгове могат да бъдат произведени и без монтажни отвори. Пробиването на монтажни отвори, по поръчка на клиента, също е възможно.

В момента РЕМЕЛ произвежда два вида въртящи кръгове: стандартни и с ограничена поддръжка. Стандартните са солидни и постоянно подобрявани през годините. Кръговете с ограничена поддръжка разполагат с устойчиви гумени уплътнения, които осигуряват начален период без необходимост от поддръжка.

Сега РЕМЕЛ предлага и централен модул за гресиране, който позволява гресирането на целия въртящ кръг от централизирания модул. Амбициозният екип на РЕМЕЛ продължава да работи за развитието на оптимизирани решения с максимално качество, на разумни цени.